A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
 

Tisztelt Érdeklődők! 

Kérem, figyelmesen olvassák el a tudnivalókról szóló részt, ezzel is megkönnyítve mind az Önök, mind a mi dolgunkat a túra során.
Mivel a túra során terepjárókat vezetnek, illetve egész nap a szabadban tartózkodnak, néhány fontos dolgot előre át kell gondolniuk:

Ruházkodás: a túra kint a szabadban folyik le, ezért lehetőleg kényelmes ruházatban és cipőben jöjjenek. Mindenféleképpen olyan felsőruházatot válasszanak, amit nem kell kímélni, mert könnyen beporosodhat, besározódhat.
Esős időben, amikor sárosak, süppedősek az utak, érdemes gumicsizmát hozni, ha van, vagy valamilyen jól záródó, stabil cipőt vagy bakancsot húzni.
Esőkabátot vagy dzsekit is érdemes magunkkal hozni, mert előfordulhat, hogy esőben ki kell szállni az autóból.
A túrák nagy része tavasz végére esik, és szinte egész napon kint tartózkodunk a szabadban. Ilyenkor az UV-sugárzás már igen nagy, ezért kérjük, hozzanak magukkal naptejet. Javasoljuk, hogy valamilyen sapkát, kalapot vagy kendőt tegyenek a fejükre, és világos színű ruhát viseljenek. Ne húzzanak föl nagyon kivágott pólót vagy inget, bőrük védelmében.
Télen értelemszerűen melegen, rétegesen öltözködjenek. A csúszós utak miatt érdemes olyan bakancsot vagy csizmát húzni, amely vízhatlan és jól tart.

 Élelem (ez csak céges vagy csoportos kirándulásra vonatkozik, magánszemélyekre nem!): amennyiben úgy állapodunk meg, hogy a helyszínen kérnek teljes ellátást, úgy az élelmezésről mi gondoskodunk. Ez általában azt jelenti, mindegyik autóban elhelyezünk egy hideg élelmiszercsomagot, amelyben szendvicseket, csokoládészeleteket, kis palackos ásványvizet illetve üdítőket helyezünk el, bár természetesen mindezt személyes megbeszélés alapján állítjuk össze. Ha igény van rá, a helyszínre szervezünk bográcsos főzést is.
Kérjük, hogy amennyiben valakinek valamilyen ételallergiája van, speciális diétát kell tartania (pl. cukorbeteg) vagy egész egyszerűen bizonyos ételeket nem fogyaszt (pl. vegetáriánus), azt jelezzék előre, hogy ezen igényeknek is eleget tudjunk tenni.

Gyógyszerek: kérjük, hogyha valamilyen gyógyszert folyamatosan szednek (pl. allergiagyógyszer, epilepszia-gyógyszer), jelezzék előre, és tartsák maguknál. Semmi esetre se adják ki a kezük közül, ne rakják be egy társuk táskájába, mert ottfelejthetik, esetleg más-más autóba kerülnek. Sürgős esetben azonnal kéznél kell, hogy legyen az orvosság.

Betegségek: kérjük, ha valaki olyan betegségben szenved, amely befolyásolhatja a túrát, előre jelezze felénk. Abban az esetben, ha a túra során rosszul érzik magukat, pl. szédülés vagy valamilyen fájdalom lép fel, azonnal szóljanak az autóban ülő kísérőnek. Ugyanígy jelezzék, ha sérülés érte Önöket.
A túra során előfordulhat, hogy emelni vagy húzni kell, ha ettől el vannak tiltva, ezt vegyék figyelembe!
Ha már a túra kezdetén rossz a közérzetük vagy betegnek érzik magukat, inkább ne üljenek az autóba, szóljanak nekünk, hogy visszaszállíthassuk Önöket a szállásra, vagy orvoshoz vihessük.

Biztonság: minden Land Rover terepjáróban ülni fog egy kísérő, akihez bármilyen problémával fordulhatnak.
Kérjük, figyeljenek az utasításaira, hogy elkerüljék a balesetveszélyes helyzeteket! Aki nem veszi figyelembe a kísérő utasításait (pl. túl gyorsan hajt, és többszöri kérésre sem lassít), azt sajnos el kell ültetnünk a kormány mellől, egy esetleges baleset elkerülése céljából.
Balesetveszélyes helyzetben a kísérők veszik át a kormányt.


A túra kezdete előtt, ha vezetni is szeretnének, alkoholt fogyasztani tilos! Ellenkező esetben nem engedhetjük a jármű vezetését.


Ugyanez vonatkozik azokra, akik olyan gyógyszert szednek (pl. erős nyugtatót), amelyek befolyásolhatják a vezetést. Kérjük, ezt jelezzék felénk!

Az erdei utakra a KRESZ-szabályok ugyanúgy vonatkoznak, ezeket kötelező betartani.

Kérjük, mindenki vezessen óvatosan és szabályszerűen, hogy a túra kellemes emlék legyen, és ne egy rémálom!

Ha bármilyen más probléma felmerül, kérjük forduljanak bizalommal hozzánk!

Mindezekhez kívánunk kellemes és élményekben gazdag túrát!

A KalandRover csapata